Estofado de pollo, patatas y setas

Estofado de pollo, patatas y setas

Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, Estofado de pollo, patatas y setas. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Estofado de pollo, patatas y setas is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They're fine and they look fantastic. Estofado de pollo, patatas y setas is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Estofado de pollo, patatas y setas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Estofado de pollo, patatas y setas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Estofado de pollo, patatas y setas using 10 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Se puede hacer un guiso con todo!!! Esta receta la improvise con las 4 cosas que tenía en casa. Y queda buenísima!!
#patata
#papa
#pollo

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Estofado de pollo, patatas y setas:

  1. 2 pechugas de pollo
  2. 2 patatas grandes
  3. 5 dientes ajo grandes
  4. 1 pimiento verde
  5. Setas
  6. 1 cebolla
  7. Vino blanco
  8. 3-4 hojas laurel
  9. Aceite oliva (yo uso uno que macero con laurel y ajo)
  10. Sal, pimienta, pollo sazonador, hierbas provenzales

Instructions to make to make Estofado de pollo, patatas y setas

  1. Preparamos los ingredientes. Las pechugas de pollo las partimos en trozos no muy grandes y reservamos.
  2. En una olla echamos un chorro de aceite y sofreímos dos ajos enteros sin pelar (solo con un corte) y los otros laminados (láminas gordas). Ponemos a fuego medio
  3. Una vez que el ajo coge un poco de color añadimos el pollo troceado y subimos a temperatura alta. Añadimos una hoja de laurel. Rehogamos.
  4. Añadimos un buen chorro de vino blanco y las especias a gusto. Removemos bien. (Seguimos a máxima temperatura, solo queremos que selle y se cocine un poco)
  5. Una vez coja color la carne y haya reducido el vino, añadimos las setas. Removemos bien y cuando hayan soltado el agua, con la ayuda de una rasera sacamos el pollo y las setas y reservamos, dejando el caldo generado en la olla.
  6. Partimos la cebolla en trozos grandes y el pimiento se puede partir con las manos.
  7. Las patatas las partimos en trozos chascandolas para que suelten almidón. Y las echamos en la olla del caldito restante. Añadimos un chorreón de aceite y removemos bien a fuego medio alto.
  8. Añadimos al poco la cebolla y el pimiento, con los ajos enteros que teníamos del pollo. Añadimos dos hojas de laurel, sal, pimienta y ajo en polvo.
  9. Cuando haya cogido algo de color la patata y la cebolla, añadimos un chorro pequeño de vino blanco, esperamos a que reduzca, y después añadimos medio litro de agua aprox, hasta cubrir las patatas. (Si queréis que salga con más caldo aquí tenéis que añadir más agua, un litro o así con una pastilla de caldo de pollo para que no pierda sabor). Tapamos.
  10. Cuando la patata ya esté blanda, añadimos el pollo y las setas reservadas (con el caldo que haya generado al reposar) y mezclamos en la olla con las patatas. Probamos el caldo por si necesita sal. Ponemos a temperatura baja. Removemos bien y tapamos de nuevo.
  11. Vamos moviendo de vez en cuando para que no se pegue, pero a temperatura baja es complicado que pase. Dejamos unos 10 minutos. Cuando la patata este ya que casi se deshaga. Apagamos y servimos. Y listo!!

As your experience and also self-confidence expands, you will find that you have a lot more natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you wish to serve a dish that uses less or more ingredients or is a little basically zesty, you can make basic adjustments to attain this goal. Simply put, start making your recipes on time. When it comes to standard cooking skills for beginners you do not require to discover them but only if you grasp some basic cooking methods.

This isn't a total guide to fast and also simple lunch recipes but its good something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices moving so you can prepare delicious dishes for your household without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Easiest Way to Make Speedy Estofado de pollo, patatas y setas. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Papas guisadas

Lasaña vegana

Pollo con chocolate